About me

Omdat veel van mijn klanten om recepten vroegen, heb ik besloten om naast mijn bestaande interieurblog een foodblog op te starten....De meeste informatie over mijn professioneel leven kun je lezen op mijn interieurblog 'Home World of Interiors'.

Koken is voor mij een ontspanning en ik geniet ervan om dingen uit te proberen....Het is voor mij eerder een 'meditatie'...ik denk op dat moment mijn gedachten volledig vrij... er zullen er onder jullie zijn die mij gek verklaren, maar voor mij werkt het echt therapeutisch...
Begrijp me niet verkeerd: ik ben 'slechts' een hobby- kok en heb absoluut niet de bedoeling om mij te profileren als alomwetende kok...Mocht het dan ook zijn dat één van jullie een foutje ontdekt in één van mijn recepten, laat het dan gerust weten. Ik ben ook maar een mens en kan uiteraard ook fouten maken....

Ik heb de liefde voor koken met de paplepel binnengekregen bij mijn grootmoeder.Zij kookte elke dag voor ons ganse gezin. Ik ging in de vakanties en na school samen met haar naar de markt en de plaatselijke winkeliers om de nodige ingrediënten in te kopen voor de maaltijden 's middags. Elke vrijdag stond er vis op het menu. Omdat ik opgegroeid ben aan de zee mochten we ons dikwijls verheugen op de verse vangst van de bevriende plaatselijke vissers: verse garnalen, kabeljauw, pladijs, tong.....Mijn grootmoeder kookte heel traditioneel, maar we hadden elke dag een andere gevarieerde menu op ons bord! Ze had echter geen voeling met het maken van desserts..dat heb ik dus duidelijk niet van haar, maar ik vermoed dat het in die tijd geen gewoonte was om, behalve in het weekend, een dessert na de maaltijd te nemen...In elk geval wil ik haar bij deze een eervolle plaatst geven in deze blog ! Spijtig genoeg is ze er niet meer om deze blog te lezen....zou ze trots zijn?  Ik hoop het....

We houden van de eenvoudige, simpele eerlijke keuken. De moleculaire keuken is dus niet echt aan ons besteed. Geef mij dan maar een eerlijke, verse pasta met lekkere versgemaakte tomatensaus en een flinke rasp van de parmesankaas en wat basilicum : simpel, maar zoooo lekker.....Ik hou ook niet van 'gekunstelde' opstellingen op het bord: voor mij moet eten niet op een 'lijntje' gepresenteerd worden. Ik hou wel van een mooie presentatie op het bord, maar voor mij primeert toch nog altijd de essentie van lekkere voeding en niet de presentatie..

Wij vinden dat lekker, gezond eten onomstreden samenhoort bij het 'goede leven': een mooi gedekte tafel met linnen en een aangepast servies & bestek hoort daar vanzelfsprekend ook bij & ligt uiteindelijk in het verlengde van de 'levensvisie' waar wij achter staan...Er is toch niets zaliger dan samen lang tafelen met het gezin ? Het is voor ons het moment dat iedereen z'n verhaal van de dag kwijt kan...

Laat mij toe te zeggen dat ik, waar mogelijk, altijd probeer met biologische producten te werken.
Probeer altijd de best mogelijke kwaliteit te kopen die je je kunt veroorloven !
Aan jullie om te oordelen !